BIONX SPARE PARTS DEALER LOGIN HOME ALGEMENE INFORMATIE LINKS DEALERS SERVICE PRODUCTEN
 

Yeti Cycles is opgericht in 1985. Sindsdien is het merk uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende merken in de industrie. Het eigen mountainbike team was en is een thuisbasis voor enkele van de grootste namen in het mountainbiken.

Ter gelegenheid van Yeti's 25ste verjaardag zijn een aantal mountainbikes nu verkrijgbaar in het turkoois met gele kleurenschema, bekend van de team fietsen uit de late jaren '80 en vroege jaren '90. De kleuren doen denken aan een tijd waarin namen als John Tomac, Julie Furtado, Jimmy Deaton, Missy Giove en Miles Rockwell voor het team uitkwamen.

Eén van de speciale modellen is de 303DH, de mountainbike van oa Aaron Gwin en Joey Schusler. Click op het onderstaande foto's of surf naar de Yeti website voor meer informatie en filmpjes.

   

   
 
 

Begin dit jaar werd de nieuwe Hayes Prime schijfrem geintroduceerd. De Prime is inmiddels volop leverbaar in twee uitvoeringen; de Prime Pro en Prime Expert. De Prime Pro is voorzien van lichtere onderdelen en weegt ong. 385 gram. De Prime Expert is voorzien van een normale remleiding, een remschijf uit één geheel, eenvoudigere remblokken en weegt ong. 415 gram.

Voor meer informatie, video's en afbeeldingen, zie de Hayes Prime website of het nieuwsbericht van 12 februari jl op deze website.

     

     
 
 

In Taiwan waren ook de nieuwe SunRingle Black Flag Pro en Charger Pro wielen te bewonderen. De Black Flag Pro is bedoeld voor XC gebruik en weegt 1585 gram per set. De Charger Pro is bedoeld voor All Mountain gebruik en weegt 1699 gram per set. Beide sets zijn voorzien van naven met Japanse precisie lagers en verkrijgbaar in zowel 26 als 29 inch.

Kijk voor meer informatie over deze wielen, op de SunRingle website. Click hier of op het logo aan de rechter kant voor foto's.

               
 
 

Afgelopen week werd in Taiwan de Taipei International Cycle Show gehouden. Click hier of op het logo aan de rechter kant voor foto's van een aantal nieuwe Manitou vorken.
                                 
 
 

Nieuw voor 2010 is het Answer ProTaper 780 DH stuur. Het stuur is, zoals de naam al doet vermoeden, ontwikkeld voor DH
gebruik en is 780 mm breed. De ProTaper 780 is gemaakt van 7050-series aluminium, combineert een hoge sterkte met een laag
gewicht en is leverbaar in 2 hoogtes en vier kleuren.

Specificaties Answer ProTaper 780 DH
Materiaal: 7050-series aluminium
Breedte: 780 mm
Hoogte: 12.5 of 25.4 mm (0.5 of 1")
Buiging: 4 graden omhoog en 8 graden naar achteren
Klemdiameter: 31.8 mm
Gewicht: 335 gram (780 mm)
Kleuren: rood, zwart, wit en goud

Tevens nieuw voor 2010 is de Answer DH Stem stuurpen. De DH Stem stuurpen is een zogenaamde 'direct mount' stuurpen en bestaat uit 3 onderdelen; 2 zijplaten en een top kap uit 7050-series aluminium. De DH Stem wordt direct op de kroon van de (dubbelkroons) vork gemonteerd en is instelbaar op een lengte van 45-55 mm.

Specificaties Answer DH Stem
Materiaal: 7075-series aluminium icm RVS (A2 kwaliteit) bouten
Lengte: variabel instelbaar tussen 45-55 mm
Montage: direct op de kroon van een dubbelkroons vork
Klemdiameter: 31.8 mm
Gewicht: 150 gram
Kleuren: rood/smoke grijs en goud/smoke grijs

Zie de Answer website voor meer informatie en/of afbeeldingen.

     
 
 

Meer remkracht, een verbeterde ergonomie en een instelling zonder gereedschap, dat is wat Hayes belooft met hun nieuwe Prime schijfremmenset. Met een geheel nieuw ontwerp en voorzien van nieuwe technieken wil Hayes zich met deze remmen opnieuw positioneren als marktleider in het segment.

Remeigenschappen
De Prime is voorzien van de nieuwe 'Popped Cam' technologie. Mbv deze technologie is het mogelijk om het uitzetten van de olie door warmte te beïnvloeden waardoor onnodige slijtage van de remblokken wordt voorkomen. De remkracht is met 23% toegenomen ten opzichte van de Hayes Stroker Trail. Daarnaast is het remgevoel sterk verbeterd. De extra remkracht is met name gerealiseerd door het vergroten van de cylinders in de remklauw. Deze zijn 2 mm in diameter toegenomen van 24 mm in de Stroker Trail tot 26 mm in de Prime. De remhendel is zo ontworpen dat wanneer deze diep wordt ingeknepen, er meer remkracht wordt opgebouwd dan wanneer deze maar een klein beetje wordt ingeknepen. Hierdoor is de remkracht progressiever en beter te moduleren wat zich vertaald in een voorspelbaardere rem.

De remleiding is vernieuwd en is nu opgebouwd uit vier lagen. De extra lagen zorgen er voor dat de remleiding minder uit kan zetten, waardoor het gevoel tussen de voor- en achterrem consistenter wordt. Een rubberen huls om de leiding voorkomt schuren langs het frame.

Remschijf en -blokken
Ook de remschijf van de Prime is geheel nieuw. De remschijf is voorzien van een aluminium spider, waardoor deze niet alleen stijver maar ook lichter is. Een 160 mm schijf weegt bijv. slechts 110 gram. De remschijf zal leverbaar worden in een diameter van 140, 160, 180, 203 en 224 mm. De remblokken zijn vanaf de bovenkant van de klauw te verwisselen en zijn voorzien van een nieuw materiaal dat de hitte beter afvoerd en minder bijgeluiden produceert.

Ergonomie
De Prime is zo ontworpen dat er geen gereedschap nodig is voor het afstellen van de afstand tussen de remhendel en het stuur. Ook is er in het ontwerp rekening mee gehouden dat de remkracht gelijk blijft als de hendel dichtbij of ver van het stuur is afgesteld.
De stuurklem van de Prime bestaat uit een tweedelig ontwerp; de rem kan van het stuur worden verwijderd terwijl de andere onderdelen gewoon op het stuur blijven zitten.

De Hayes Prime is leverbaar vanaf juni in twee uitvoeringen, de Prime Pro en Prime Expert. De Prime Pro is voorzien van lichtere onderdelen en weegt ong. 385 gram. De Prime Expert is voorzien van een normale remleiding, een remschijf uit één geheel, eenvoudigere remblokken en weegt ong. 415 gram. Voor meer informatie, video's en afbeeldingen, zie de Hayes Prime website.

         
 
 

Na een aantal high-end vorken te hebben geintroduceerd, vult Manitou haar gamma nu aan met een aantal goedkopere, maar nog steeds perfecte vorken.

Eén van die nieuwe vorken is het broertje van de MRD Dorado Carbon, de Dorado Pro. De Dorado Pro is voorzien van aluminium ipv carbon poten en is van binnen exact hetzelfde als de MRD. Door de aluminium poten is de Pro niet alleen geschikt voor DH-race gebruik, maar bijv. ook voor freeride en big mountain. De demping geschied middels het beproefde TPC+ systeem. Een grote luchtkamer in de vork vormt ook hier het veer-medium, zodat de karakteristiek vrij eenvoudig op de rijder afgesteld kan worden. Daarnaast heeft de Pro een aantal nieuwe features meegekregen, zoals het ventiel bovenop de veerpoot (ipv bij de remschijf) en een verbeterde kabeldoorvoer. De vork is geschikt voor zowel 26" als 29" en weegt 2971 gram.

Naast de Dorado Pro zijn ook de Circus Expert en Circus Comp vorken nieuw in het programma. Beide zijn specifieke dirtjump vorken met stugge staalveren, een 20 milimeter steekas en 32 milimeter binnenpoten. De staalveren worden daarnaast ondersteund met het zogenaamde 'Air Preload' systeem, waarmee de veerkarakteristiek verder getuned kan worden. Beide vorken zijn alleen leverbaar met een 1 1/8" stuurbuis.

 
 
 

In de meeste landen is mountainbiken een echte zomersport. Zo niet in Nederland. Hier is het vaak nat en modderig, wat zorgt voor een verhoogde slijtage van de schijfremblokken. Om hier iets aan te doen, heeft Elvedes gesinterde schijfremblokken op de markt gebracht. Deze remblokjes zijn speciaal ontwikkeld voor onze omstandigheden en zijn extra slijtvast.

Click op de afbeelding aan de rechterkant voor een volledig overzicht van Elvedes schijfremblokken.

 
 
Tracecode is een nieuw produkt dat zich tot doel stelt het aantal fietsendiefstallen te doen afnemen en het tegelijkertijd mogelijk maakt om gestolen fietsen, die door de desbetreffende instanties gevonden zijn, op een gemakkelijke manier bij de eigenaar terug te kunnen bezorgen.

Tracecode is een uniek systeem waarmee gestolen fietsen door middel van een registratieplaatje ofwel fietskenteken traceerbaar worden. Met behulp van een streepjescode op het registratieplaatje, wordt het unieke nummer van de streepjescode geregistreerd bij het RDC met de daarbij behorende persoonsgegevens. Wanneer de fiets gestolen is en bij het RDC geregistreerd staat is de fiets eenvoudig te traceren en kan de fiets terug gebracht worden naar de rechtmatige eigenaar.

Voordelen van de Tracecode:
-Tracecode maakt fietsen vindbaar!
-Eenvoudig en snel te bevestigen op het frame.
-Verwijderen of overspuiten streepjescode is zinloos.
-Bestendig tegen UV-licht, temperaturen tussen de -40 graden en 90 graden, chemicaliën en oplosmiddelen.
-Gegevens zijn gemakkelijk online te wijzigen bij de verkoop van uw fiets en/of verhuizing.
-Wanneer uw fiets gestolen is, kunt u middels de registratiecode online controleren of uw fiets gevonden is.

Adviesprijs complete set: 14,95 euro (consument)

 
 

Bikeright is vanaf 1 oktober distributeur voor alle K-124 merken in Nederland. K-124 is de fabrikant van Koxx (bmx, mtb, unicycle, trialbikes en eenwielers), Yabaa (trialbikes), 24 cycles (bikes en frames), French ID (scooters) en Try All (fiets en motor onderdelen).

Via de onderstaande links kunt u de meeste recente catalogussen downloaden.
K-124: algemeen
Koxx: bmx race, bmx dirt, bmx flat, mtb, trail, eenwielers en kleding
Yabaa: algemeen
24 cycles: algemeen
French ID: algemeen
Try All: mtb, trail, motor en kleding

 
 

De SunRinglé Equalizer velg is vanaf heden ook verkrijgbaar in de kleur red anodized.

Specificaties:
-Mtb-velg geschikt voor XC (EQ21-EQ25) tot DH (EQ31) gebruik
-Disc-only
-Diameter: 26" en 29"
-Breedte: 21, 23, 25, 27, 29.5 en 31.5 mm
-Hoogte: 16-19.5 mm (EQ21L-EQ31)
-Spaakgaten: 24, 28 of 32
-Kleur: zwart, zilver en red anodized
-Gewicht: 375 (EQ21L) tot 546 g (EQ31)

 
 
Hieronder een aantal foto's van de nieuwe Manitou R7 (modeljaar 2009). Click op de foto's om deze te vergroten.
 
         
 
         
 
 
Hieronder een aantal foto's van de nieuwe Manitou Drake. Click op de foto's om deze te vergroten.
 
       
 
 
 
DEFINITIVE CN SPOKE BOVELO ZERO FLATS XERO UFO SASO RST RYDE NOVATEC IXS BIONX AC