Geschiedenis

Als groothandel in fietsen en onderdelen is BikeRight al jaren een bekende naam, vooral in Nederland. Inmiddels groeit de naamsbekendheid ook gestaag in de rest van de Benelux en daarbuiten, mede dankzij het bredere en exclusieve assortiment.

Al heel hun leven zijn Ruud Arts en Marcel van den Hurk aanwezig in de fietswereld. Van werknemers bij de rijwielhandel op jonge leeftijd tot momenteel eigenaren van groothandel BikeRight in Gemert. In 1989 is BikeRight opgericht als een groothandel en service/consultancy bedrijf voor industriële bedrijven in de motor- en fietsindustrie, vooral gericht op het high-end segment. Van den Hurk: “Mede dankzij onze specialisatie in de ontwikkeling en kennis van verende voorvorken, schokbrekers en schijfremmen hebben we, ook internationaal, nauwe contacten gelegd met gerenommeerde bedrijven. In de industrie staan wij ook wel bekend als kenniscentrum.” In 2007 is BikeRight een samenwerking aangegaan met collega groothandel Van Asten. Sinds die tijd veroveren ze samen onder de naam BikeRight de markt. “De combinatie van onze high end producten met de ‘gewone fietsonderdelen’ deze combinatie zorgt ervoor dat we een groter bereik hebben en we ook echt kunnen groeien”, aldus van den Hurk. “Ruud en ik werkten al vaker samen. We waren beide niet echt op zoek naar een partner maar omdat we met heel veel zaken op één lijn zaten is het eigenlijk zo gegroeid. Van Asten was hoofdzakelijk actief in Zuid Nederland. Het “Bikeright” van toen was vooral in de Benelux vertegenwoordigt. Nu we onze krachten gebundeld hebben zijn we een meer volwassen organisatie. Zo kunnen we op niveau blijven handelen en communiceren met onze klanten”.

BikeRight is actief in de Benelux, Denemarken, Duitsland en op kleine schaal in Frankrijk. Het productgamma van BikeRight varieert van complete fietsen tot onderdelen en accessoires. Naast de distributie voor een groot aantal merken, is BikeRight op dit moment exclusief distributeur en servicecenter voor de merken Adventure Components, Answer, Hayes, IXS, Koxx, Manitou, SunRingle, Try all, Ufo, Wheeler, Xero en Yaabaa.

Ook heeft BikeRight haar eigen label op de markt gebracht: Varesi. Van den Hurk legt uit waarom: “Er zijn en blijven altijd producten die nog niet op de markt te verkrijgen zijn. Dat kan zijn vanwege een bepaald prijspunt of een afwijkende maat. Als wij merken dat er dealers zijn die toch om specifieke dingen vragen, springen we daarop in. Dat kan een adapter zijn, een speciale maat tandwiel voor de fiets, lagers, derailleurhaken of cassettebodies. Het zijn meestal zaken waar anderen geen brood in zien, maar wij wel. Deze producten laten we dan produceren in Taiwan en verkopen het onder onze eigen naam. Wij pakken alles aan, we doen niet mee aan de minimale aannames. Ook kleine onderdelen hebben de potentie om groot te worden. Wij maken dat onze kracht.”

Voor meer informatie over BikeRight en haar producten zie deze website of neem contact met ons op via telefoonnummer 0492-36 49 39.